woensdag 28 november 2012

Niet slopen, maar bouwen


Even genoeg gesloopt. Tussen appartement 9a en onze toekomstige woning 9b is een muurtje in aanbouw. Het verandert allemaal in razend tempo, als je niet oplet. Binnenkort even een keuken uitzoeken voor onze buren, leuk.

zaterdag 24 november 2012

Weer een nieuw gat


Dit is het nieuwe trapgat naar de kelder. Dat zit straks aan de zijkant in onze woonkamer. Ziet er best mooi uit zo met dat licht. De vorm lijkt wat vreemd, maar dat gaat er straks weer anders uitzien. 't Was wel ff een zaagklusje voor een serieuze zaag!

dinsdag 20 november 2012

Het orgel

Als je aan iemand vertelt dat je van plan bent om in een kerk te gaan wonen, dan hebben mensen direct een beeld: een historisch pand met religieuze details, misschien zelfs met beelden en schilderingen. Dit blog heeft al laten zien: bij ons niets van dit al. De kerk is in 1982 gebouwd, ontworpen door architecten Treffers en Polgàr uit Waddinxveen voor de gereformeerde kerk in Delft. Niet zo'n uitbundige club, dus het werd een gebouw zonder fratsen. Mensen vragen ook altijd: zit er nog een orgel in? Daarom deze foto: zo stond het orgel erin, en het werd ons ter overname aangeboden. Maar... we hebben het niet gedaan. Dus het orgel is in stukken verhuisd. Jammer?


vrijdag 16 november 2012

Nieuwe blik


Deze nieuwe blik in de kerkzaal kan vanaf deze week geworpen worden: er is een gat gezaagd in de zijmuur op de eerste verdieping. Later in het plan komt er nog meer verdiepingsvloer bij, zodat de vide wat kleiner wordt :-). Beneden op de begane grond is het zicht op de 'chaos' compleet, want de zandcementvloer is door profi slopers verwijderd. Dit moest gebeuren omdat de oude vloerverwarmingsbuizen niet meer goed waren. Dus dat wordt ook allemaal vernieuwd. Tsja, we zitten nog wel even in de fase dat het er allemaal niet zo netjes uitziet, maar dat hoort erbij.
Midden in de foto duiken de contouren op van twee nieuwe trapgaten naar de kelder, voor onszelf en voor de buren. Nog even een stukje beton eruit lichten...

O ja, we kregen een brief van onze hypotheekverstrekker, ik citeer: 'Gefeliciteerd. U kunt met een gerust hart gaan genieten! Misschien moeten de wanden of deuren nog een kleurtje krijgen en staan alle spullen nog niet in de juiste kamers. Maar met uw hypotheek zit het zeker goed.' Nou, gelukkig.


woensdag 14 november 2012

Letters, leuk


Sinds het geklus aan de gevel zijn de letters 'Ontmoetingskerk' van de gevel gehaald. De 'g' was er al af, trouwens. Hier moet ik natuurlijk wat mee, met die letters, ik weet alleen nog niet wat. Er moet nog inspiratie naar boven komen. Maar dat komt wel, ze gaan zeker ergens in ons nieuwe huis een plekje krijgen.


dinsdag 13 november 2012

Nog even ter verduidelijking...


Ons plan schematisch weergegeven: We maken van de Ontmoetingskerk, Cornelis de Wittstraat 9, drie nieuwe woningen. Een klein appartement van ongeveer 63 m2, dat wordt nummer 9a. Van het achterste gedeelte van de grote kerkzaal gaat we het dak weghalen, zodat er 2 grote buitenruimtes ontstaan ten behoeve van de twee grote woningen: 9b en 9c. De ondergelegen kelder wordt ook gedeeld door 9b en 9c. Duidelijk toch?
Meer info over 9a
Meer info over 9c

En zo moet het gaan worden...


Ja, zo moet onze kerk er over een tijdje uit gaan zien. Wel een extra gladde weergave in deze artist impression, maar toch. Die dikke auto in het plaatje, hmmm. Maar nu die gaten in de gevel zitten krijg je echt al het idee dat het in de goede richting gaat. Straks komen er nieuwe kozijnen in de gaten en wordt de hele gevel onder handen genomen met keim-verf. Kanniewachten.
Vandaag zijn de slopers verder gegaan met hun werkzaamheden: de zandcementvloer met vloerverwarming uit de kerkzaal verwijderen, een gat maken voor de plek van de nieuwe cv voor appartement 9a en een tijdelijke voordeur maken, ook voor 9a. Weer een dagje hard gewerkt.


maandag 12 november 2012

9 gaten in de gevel


Zo ziet het er van binnen uit, nu profi slopers 9 gaten in de gevel hebben gezaagd. De twee rechter ramen bovenin worden de ramen van Nola's kamer. Ze zijn groot! De foto is gemaakt op de lijn van de toekomstige woningscheidende wand: links onze buren, rechts van ons. Ben wel heel benieuwd wie onze buren zullen gaan zijn. Wie komt er naast ons wonen? Het wordt heel gaaf!

vrijdag 9 november 2012

Papa slopen


Inderdaad, papa Hendrik is hard bezig met slopen. Verlaagd plafond eruit, podium eruit, hebben we allemaal niet nodig. Onze kleine Nola weet al precies waar haar kamertje komt: ergens in de lucht, waar nog een nieuwe vloer moet komen. En dat papa aan het werk is in het 'nieuwe huis' is ook al heel gewoon. Toch jammer dat het podium inmiddels is verwijderd, want nu is het minder leuk om te gaan dansen. En papa heeft ook alle ballonnen 'gesloopt'.

Zo was het...

Zo zag onze kerk er deze zomer nog uit. Een groot grijs blok van betonsteen, niks geen romantische kerk, maar jaren '80 minimalisme. Volgens sommigen heeft het 'Aldo van Eyck-achtige allure'. Hmmm. Er gaat veel veranderen, dat is zeker.
Eindelijk gestart!


Vandaag begin ik eindelijk met ons BOUWblog, een verslag van de verbouwing van De Ontmoetingskerk aan de Cornelis de Wittstraat in Delft. De Ontmoetingskerk gaat langzaam maar zeker getransformeerd worden tot ons nieuwe huis! De komende berichten zal ik kort weergeven wat er allemaal al is gebeurd, want we zijn al zó lang bezig...

Maar deze week gebeurde er voor het eerst iets wat het aanzien van het gebouw aanzienlijk heeft veranderd: er zijn gaten in de gevel gezaagd, dat worden de nieuwe ramen. Heftig!